Nyugdíjasház - idősellátás

Tájékoztató a Nyugdíjasházról
 
2005. május 1-én Bodrogkisfaludon nyugdíjasház kezdte meg működését.
A nyugdíjasház új építésű, igényes kialakítású, 6 db 1 szobás (2 ágyas) és 4 db 2-szer fél szobás (1-1 ágyas) összkomfortos lakrészt tartalmazó épület, amely a település központjában várja lakóit. A nyugdíjasház az önmaguk ellátására képes nyugdíjasoknak bérleti jogviszony alapján, lakásokban való korlátlan idejű elhelyezését szolgálja. Célunk, hogy az itt elhelyezett nyugdíjasok a szociális otthontól eltérően, önállóságukat megőrizhessék. Az itt lakóknak biztosítjuk a folyamatos orvosi felügyeletet.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy a nyugdíj korhatár elérése mellett a pályázó vagy pályázók 1 főre eső havi nettó jövedelme 80%-ának el kell érni a havi bérleti díj összegét, mely 2014-ben 65.400.-Ft (amelyből 31.800 Ft/hó a bérleti díj összege és 1.120 Ft/nap a háromszori étkezés díja), amelyről jövedelemigazolást kell csatolni a pályázati kérelemhez. Amennyiben a pályázó a fenti összeggel nem rendelkezik, csatolni kell a hozzátartozók nyilatkozatát, hogy a különbség megfizetését vállalják.

A bérlőnek a beköltözés előtt a használati jog megváltásához egyszeri hozzájárulási díjat kell fizetnie, mely 5 éven belüli bérleti szerződés felmondás esetén részarányosan visszajár. Részletfizetési lehetőség megegyezés szerint. Az egyszeri hozzájárulási díj összege 1.000.000.-Ft/fő. A használati jog nem örökölhető, de a bérleti jogviszony jogosultság esetén folytatható.
 
A bérbeadás feltételei:
·        A bérleti jogviszony határozatlan idejű.
·        A bérlőnek a beköltözés előtt egyszeri hozzájárulási díjat, 1.000.000.-Ft-ot kell befizetni.
·        A havi költség  65.400.-Ft, mely tartalmazza a 31.800.-Ft-os lakbért (rezsi költség, egyszerű ápolási feladatok,
         valamint mosás, vasalás, takarítás), és a 1.120.-Ft-os étkezési napidíjat.
·        Az önkormányzat a bérleti költségeket és a szolgáltatási díjakat évente felülvizsgálhatja, és módosíthatja.
 

Bodrogkisfalud község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. szeptember 14-én megtartott képviselő-testületi ülésén a Nyugdíjasház kihasználtságának javítása érdekében hozott döntést. A Képviselő-testület 2015. december 31. napjáig az 1.000.000.- Ft egyszeri hozzájárulás összegéből 250.000.- Ft kedvezményt nyújt. Azok számára, akik 2015. december 31. napjáig beköltöznek a Nyugdíjasházba lakrészenként az egyszeri hozzájárulási díj összege 750.000.- Ft, melyet a beköltözés napjáig egy összegben, vagy 200.000.-Ft befizetését követően havonkénti részletekben kell megfizetni.

Az intézményben lehetőség nyílik arra, hogy a lakók a szabadidejüket hasznosan töltsék el, különböző foglalkozások, tevékenységek végzésével (kézi munka, szabás-varrás, ajándék-készítés, sütés, stb.).
A település intézményeivel nagyon jó kapcsolatban állnak, és a falu életében aktívan részt vesznek. Mindenki megtalálja az elképzeléseihez megfelelő kikapcsolódási és hobbi tevékenységeket.
Amennyiben tájékoztatónk felkeltette érdeklődését, részletes tájékoztató anyagot, pályázati kiírást, pályázati űrlapot a Nyugdíjasházban vagy az Önkormányzatnál szerezhető be.
 
Érdeklődni lehet a 47/396-053 és 06 30 46 98911 telefonszámon Holhos Csilla Nyugdíjasház vezetőnél.
 
További képekért tekintse meg Képgalériánkat!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Nyugdíjasházban  lakrészek  bérelhetők.

Feltételek: önmagukat ellátni tudó nyugdíjasokat, házaspárokat, testvéreket, stb. várunk szeretettel
a fent említett feltételek szerint.
Holhos Csilla
a Nyugdíjasház vezetője