BODROGKISFALUD HÍREI

KERESZTÚRI ESTÉK

2017. 04. 6.

Bodrogkeresztúron péntekenként kitűnő programok várják.

Tovább

Zöldhulladék gyűjtése

2017. 04. 4.

Tovább

Lakossági fórum a települési arculati kézikönyvről

2017. 03. 2.

A Településképi Arculati Kézikönyv a települések természeti és épített környezete által meghatározott településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze, ezzel hosszú távon jelentősen befolyásolja a település életét. Fontos, hogy készítésébe bekapcsolódjon a lakosság, a helyi civil szervezetek, lokálpatrióták, így érdemi módon hozzászólhassanak a lakóhelyük jövőjének alakításába. Ennek érdekében 2017. március 9-én, csütörtökön du. 17 órától Lakossági Fórumot tartunk a Bodrogkisfalud Településképi Arculati Kézikönyvről.

Tovább

Települési arculati kézikönyv készül

2017. 02. 15.

2017-ben Magyarország valamennyi településén - így Bodrogkisfaludon is - elkészül a Települési Arculati Kézikönyv. Az építészet és építésügy reformja új szemlélettel, a lakóközösségek bevonásával szeretné elérni, hogy régi és új épületeink harmonikusan illeszkedjenek a világörökségi történelmi tájba. Ez segíti majd a létrehozandó dokumentum.

Tovább

Adócsökkentés a béremelésért

2016. 12. 12.

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő úr nagy örömére szolgál, hogy tájékoztathatta a sajtó képviselőit, a minimálbér jövőre 15%-kal emelkedik, összege 127.500 Ft-ra nő. A szakmunkás minimálbér is jelentősen 25%-kal emelkedik, 161 ezer forint lesz. A béremelések 2018-ban folytatódnak: a minimálbér újabb 8%-kal emelkedik 138.000 Ft lesz, a szakmunkás minimálbér újabb 12%-kal emelkedik és összege 180.500 Ft lesz. Ez a nagy béremelés a munka megbecsüléséről szól. A rendszerváltás óta nem volt még olyan jelentős minimálbéremelés és szakmunkás minimálbéremelés, mint amit a kormány által tető alá hozott bérmegállapodás biztosít - olvasható a kiadott sajtóközleményben.

Tovább

Tájékoztatás a sárfelhordás ügyében

2016. 11. 14.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal felkérésének eleget téve a Községi Önkormányzat ezúton hívja fel az Önkormányzat területén lévő gazdálkodók figyelmét a mezőgazdasági munkák során a közútra történő sárfelhordásból adódó balesetek elkerülése végett, a közúti közlekedés szabályairól szóló1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 63.§ (1)-(2) bekezdéseinek megtartására.

Tovább

A legfontosabb tudnivalók a kéményseprésről

2016. 11. 7.

Amióta a kéményseprés állami kézbe került, és a feladatot az egyes kéményseprő vállalatoktól a katasztrófavédelem vette kézbe, számos kérdés merült fel a lakosság részéről. Alábbi tájékoztatónkban ezekre kívánunk választadni.

Tovább

Megjelent a Bursa Hungarica 2017. évi ösztöndíjpályázata

2016. 10. 11.

Ezúton értesítjük a felsőoktatásban tanuló hallgatókat, hogy Bodrogkisfalud Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve az 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet alapján kírta 2017. évre a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázatot.

Tovább

Ez nem a pártok, hanem a nemzet ügye!

2016. 09. 30.

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő csütörtök délután civil szervezetek vezetőivel, Májer Józseffel (Zemplén Településszövetség), dr. Szemán Ákossal (B-A-Z Megyei Polgárőrszövetség), Dr. Simon Csabával (Tokaji Országzászlóért Egyesület) és Rozgonyi Istvánnal (Bodrogmenti Borászok Egyesülete) tartott közös sajtótájékoztatót.

Tovább

Sajtótájékoztató a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházról

2016. 09. 30.

A szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház ügyében tartott sajtótájékoztatót dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő, Füzesséri József, Szikszó város polgármesterével és dr. Tóth István főorvossal szerdán délután a kórház bejáratánál.

Tovább

Ülést tartott a Taktaköz Felemelkedéséért Szövetség

2016. 09. 29.

2016. szeptember 27-én tartott sajtótájékoztatóval egybekötött ülést dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő és a Taktaköz Felemelkedéséért Szövetség. A keddi ülésen két fontos döntés is született.

Tovább

Tájékoztató a gyermeket nevelő szülők számára a beiskolázási segélyről

2016. 08. 29.

Bodrogkisfalud község Önkormányzatának Képviselőtestülete a 2016. augusztus 22-i képviselőtestületi ülésén döntést hozott arról, hogy az életvitelszerűen Bodrogkisfalud községben élő és a településen állandó lakóhellyel rendelkező szülőket, akiknek gyermeke óvodás, általános- vagy középiskolás, egyszeri beiskolázási segélyben részesíti.

Tovább

« 2/5. oldal »